YMCA Tampereen miehet palaavat II-divisioonaan

 

YMCA Tampereen miehet voittivat Läntisen alueen 3.divisioonan kaudella 2019-2020. Ennenaikaisesti päättyneen koripallokauden voittaja ratkaistiin voittosuhteen (voittoprosentti) perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että YMCA Tampereen miesten joukkue palaa II-divisioonaan, jossa pelattiin edellisen kerran kaudella 2010-2011.

Tulevan edustusjoukkueen runko koostuu seuran omista nuorista pelaajista, uusista tulokkaista sekä muutamasta kokeneemmasta pelaajasta. Edustusjoukkueen nousu II-divisioonaan on yksi askel lähemmäksi pitkän tähtäimen tavoitetilaa, jossa YMCA Tampere kilpailee noususta miesten 1B-divisioonaan.

Miesten joukkue tulee tekemään tiivistä yhteistyötä seuran U19-junioreiden kanssa. U19-joukkueen pelaajille järjestetään mahdollisuus harjoitella ja pelata edustusjoukkueen mukana.

Haluamme tarjota nuorille pelaajille mielekkään väliportaan Tampereen seudun U19-toiminnan sekä 1.divisioonan välille: tavoitteellisempaa kuin 3.divisioona, mutta ajallisesti vähemmän sitovaa kuin miesten 1B-divisioona. Kehitämme toimintaa askel kerrallaan 3-5 vuoden aikajänteellä kohti 1B-tasoista toimintaa sekä kentällä että taustaryhmässä.

 

Valmentaja Jarkko Mäen kommentit tulevasta:
”Tavoitteenamme on aluksi vakiinnuttaa paikkamme miesten II-divisioonassa sekä nostaa seuran nuoria junioreita mukaan harjoittelevaan sekä pelaavaan kokoonpanoon. Sijoitustavoitteena tulevalle kaudelle on sarjapaikan säilyttäminen.

Näenkin, että juniorityön yhtenä tärkeimmistä tavoitteista olisi luoda polku juniorien ja aikuisten välille. Tämän hetkinen joukkue on rakenteeltaan hyvin nuori ja tärkein lähtökohta onkin pelaajakehitys. Juniorityön kehittämisen lisäksi näen, että myös aikuisten toiminnan kehittämisellä on paikkansa.”

 

Uusia pelaajia mahtuu edelleen mukaan sekä miesten edustusjoukkueeseen että U19-joukkueeseen!

 

Yhteystiedot:

Jarkko Mäki
Valmentaja
0451345895
jarkko.maki@ymca.fi

Pena Ranta
YMCA Tampere lajipäällikkö
050 395 9870
pena.ranta@ymca.fi